Zit-sta-bureaus en hoe ze de werkplek revolutionair veranderen

hoogte verstelbaar bureau

Door het gebruik van zit-sta bureaus zijn bedrijven in staat de gezondheid en productiviteit van hun medewerkers te verbeteren. Met de toename van technologie gebruiken veel mensen computers voor lange uren. Dit leidt tot veel rug- en nekpijn die met het gebruik van zit sta bureau kan worden verminderd. Het belangrijkste voordeel van deze bureaus is dat ze een comfortabelere werkomgeving bieden en tegelijkertijd de productiviteit verbeteren.

Wat is een zit-sta bureau en hoe werkt het?

Een zit sta bureau is een bureau waar je staand of zittend aan kunt werken. Het is een type werkplek dat de voordelen biedt van zowel zit- als stabureaus. Het idee voor dit bureau kwam van het Deense meubelbedrijf Fritz Hansen, die een nieuw type werkstation wilde creëren waarmee mensen comfortabel kunnen werken terwijl ze nog steeds rechtop staan. Dit leidde in 1986 tot de ontwikkeling van het eerste zit-sta bureau. De eerste zit-sta-bureaus werden ook wel “flexibele bureaus” genoemd omdat ze mensen in staat stelden om naar believen te schakelen tussen zit- en sta-modi. Tegenwoordig zijn de meeste zit-sta-bureaus echter vastgezet in een of andere modus en hebben ze niet de flexibiliteit van hun voorgangers.

Zit-sta bureau voor de moderne kantoormedewerker

Het zit-sta bureau is een bureau waarbij de gebruiker kan wisselen tussen zitten en staan. Het helpt de werknemer spiervermoeidheid en rugpijn te voorkomen. Het zit-sta bureau is in veel kantoren een gemeengoed geworden, maar niet zonder valkuilen. Sommige mensen vinden het moeilijk om zich aan te passen aan de verandering in beweging, terwijl anderen nekpijn ervaren door constant naar hun computerscherm te kijken. Wanneer je overweegt een nieuw zit-sta bureau te kopen, moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • De hoogte van het bureau.
  • Het aantal bureaus in uw kantoor.
  • De locatie van uw kantoor.
  • Uw budget en wensen.