Zandcement voor de dekvloer gebruiken

zandcement dekvloer

Een vloer die je veel zal tegenkomen in Nederland is de zandcement dekvloer. Die wordt namelijk wel heel vaak gelegd. Daar zijn verschillende aanleidingen voor. Een belangrijke reden is dat de kosten relatief laag blijven bij het leggen. Dat is natuurlijk alvast een belangrijk voordeel te noemen. Natuurlijk is het ook een pluspunt dat het leggen van de vloer lekker gemakkelijk is. Daardoor is populariteit door de jaren heen alleen maar toegenomen. Het is zeker ook leuk om eens te kijken naar de verschillende toepassingen. Zo kan je ook zien of er iets voor jou tussen zit.

zandcement dekvloer

De toepassingen voor de vloer

De dekvloer van zandcement is op vele manieren te gebruiken. Daardoor is het ook de gewenste optie voor veel ruimtes. Dat is te danken aan de eigenschappen van het materiaal. Zo is het een materiaal dat goed tegen vocht kan. Daarnaast is het aan te brengen door te smeren. Zo kan het dus ook op afschot. Het is dus ook niet vreemd dat het daardoor vaak de voorkeur geniet voor natte ruimtes. Denk dan bijvoorbeeld aan de badkamer. Daar komt zandcement misschien wel het best tot zijn recht. Zeker wanneer het goed wordt aangebracht.

Professioneel laten aanbrengen

Het is slim om niet zelf aan de slag te gaan met het materiaal. Het is beter om de kenner aan de slag te laten gaan. In de eerste plaats vanwege het smeren. Wil je bijvoorbeeld afschot, dan is daar wel de juiste techniek voor nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat het in de juiste dikte wordt aangebracht. Bedenk je dat daarna droogtijd nodig is. Dat komt neer op een week drogen per centimeter dikte. Neem er dus rustig de tijd voor om de vloer goed te verzorgen. De kenner is hier een goede hulp bij. Maak daar gebruik van.