Wat is precies zonwering?

Zonwering is een type product dat wordt gebruikt om de zonnestralen en warmte buiten te houden, zodat het interieur van een gebouw koeler blijft. Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, waaronder rolluiken, screens, markiezen en jaloezieën.

Rolluiken worden meestal aan de buitenkant van ramen of deuren geplaatst en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Ze bestaan uit horizontale lamellen die kunnen worden opgerold om de zonnestralen te blokkeren.

Gebruik van Screens

Screens worden ook aan de buitenkant van ramen of deuren bevestigd en hebben een vergelijkbare functie als rolluiken. Ze bestaan uit een strak geweven doek dat zichtbaar licht en warmte kan blokkeren zonder het zicht naar buiten volledig te blokkeren.

Markiezen zijn luifels die aan de buitenkant van een gebouw worden bevestigd en die schaduw bieden aan ramen en deuren. Ze hebben een karakteristiek gebogen ontwerp en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend.

Jaloezieën zijn een binnenzonwering en bestaan uit horizontale lamellen die kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht en warmte die het gebouw binnenkomt te regelen.

Zonwering kan niet alleen de temperatuur in een gebouw reguleren, maar ook de energiekosten verlagen door het gebruik van airconditioning te verminderen. Bovendien kan het bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen, waardoor de levensduur van meubels en tapijten wordt verlengd en verkleuring wordt voorkomen.

Zonwering bij Somfy

Somfy is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie van slimme zonwering oplossingen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder rolluiken, screens, markiezen en jaloezieën, die allemaal kunnen worden bediend via de Somfy TaHoma-app.

Een van de belangrijkste voordelen van de producten van Somfy is hun slimme functionaliteit. Gebruikers kunnen hun zonwering eenvoudig bedienen en programmeren met behulp van de app. Dit stelt hen in staat om hun zonwering aan te passen aan veranderende weersomstandigheden en hun dagelijkse routine.

Somfy biedt ook een breed scala aan sensoren en accessoires die kunnen worden gebruikt in combinatie met hun zonweringsproducten. Dit omvat zonnesensoren, windsensoren en regensensoren die automatisch de positie van de zonwering aanpassen op basis van de huidige weersomstandigheden.