Wat is een groendak?

1groendak

Tegenwoordig zijn groene daken erg gebruikelijk op de daken van gewone mensen. Als je bedenkt hoeveel mensen in Nederland deze aanpassing aan hun gewone dak hebben gemaakt, is het een spektakel. Het is ook een mooi gezicht voor het groenere Nederland, waar mensen steeds duurzamer leven. Hoe stel je je dat precies voor  met een groendak met zonnepanelen? Dit is een zeer goede vraag en soms weet de eigenaar van deze structuur het niet echt. Daarom is het voor iedereen zo belangrijk om precies te weten hoe deze techniek werkt, wat je ermee kunt bereiken en uiteindelijk kunt winnen.

De verschillende lagen

De lagen waaruit een groot groendak bestaat, kunnen van persoon tot persoon of van dak tot dak verschillen. Lagen zijn afhankelijk van de gebruiker die de constructie en  het groendak plaatst. Dit hangt af van hoeveel groen je op je dak wilt en hoeveel planten je uiteindelijk wilt zien. Voor velen een goede vraag, want  een groendak kan 400 mm tot misschien wel een meter dik zijn. Dus wat heb je eigenlijk nodig? Welke lagen en materialen zijn nodig om een ​​passend groendak voor uw eigen woning te realiseren?

Wat voor materiaal heb je nodig? 

De meeste mensen in huis kijken van onder naar boven naar het dak. Dus binnenstebuiten, en zo gaat dat in de bouw. Welke materialen komen we  allemaal tegen? Allereerst begin je natuurlijk met je plafond. Het bestaat natuurlijk al, dus het is duidelijk. Daarna komt het dak. Het kan van beton of hout zijn. Het volgende is isolatie. Dit is erg belangrijk omdat de dikte kan variëren. De dikte van de isolatie is afhankelijk van  de hoeveelheid isolatie en de kwaliteit van de isolatie. Daarom is het zo belangrijk om te kijken. Dan zie je de verschillende folies voor stoom en wortel bestrijding. Vervolgens de watertank die het  water vasthoudt, het substraat dat erop zit en tot slot de sedum die het dakoppervlak vormt.