Waarom glas populair is in huis

glazen schuifdeur

Sla een willekeurig woonblad open, bekijk een inspiratie-platform als Pinterest of LinkedIn of kijk een televisieprogramma dat over wonen en interieur gaat en je komt er niet onder uit. Glas in het interieur. 

Van de metalen deuren van glas, de glazen salontafels of de kasten met metalen frame en veel glas. Maar, hoe voeg je dit materiaal nou toe aan je interieur? 

glazen schuifdeur

Glazen meubilair

Glazen meubels zijn super populair! Het staat heel stijlvol en nemen niet teveel ruimte in beslag. Doordat je door de meubels heen kunt kijken, oogt het geheel veel luchtiger en ruimtelijker. Combineer een glazen tafel met een wollen vloerkleed voor een magische match! Hiermee combineer je warm en koud, structuur en glad. Echt, deze combinatie gaat je hart sneller laten kloppen. 

Glazen salontafels, glazen krukjes -of look a like glas 😉 en oppervlaktes van glas zijn een echte toevoeging. Dit kan dus ook een glazen blad op een houten bijzettafeltje zijn. Juist die grote contrasten in materiaal zorgen voor een mooie mix in huis. 

Glazen accessoires 

Een kandelaar, een spiegeltje of een waxinelichtjes houder; voeg glas toe aan je robuuste meubels en je hebt ook weer een top combinatie te pakken! Je hoeft dus niet altijd maar voor grote items van glas te kiezen om toch hetzelfde effect te bereiken. 

Glazen schuifdeur

Kies je voor een glazen schuifdeur, dan zit je goed! Deze schuifdeur is perfect als uitgang richting de tuin en zorgt voor een enorme bak licht die extra binnenkomt! Een schuifdeur van glas staat daarnaast enorm stijlvol. Met mooie kozijnen en fijne, warme raambekleding kun je een heel chique effect krijgen. Daarnaast is het natuurlijk een fijne manier om snel en makkelijk de tuin te betreden en in de zomer kan deze lekker openstaan. Zelfs als er wind staat, want de deuren kunnen niet kapot waaien ;-).