Waarom een lucht bevochtiger tegen lage luchtvochtigheid

lucht bevochtigen

Een lucht bevochtiger zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, maar waarom is dat dan nodig? Iedereen wordt weleens wakker met een droge huid, keel of ogen. Dit zorgt voor irritatie en kan op langer termijn zelfs schadelijk zijn. Dit probleem kan veroorzaakt worden door een te lage luchtvochtigheid. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 40 procent valt kunnen mensen last krijgen van dit soort problemen. De ideale luchtvochtigheidspercentage in huis licht tussen de 40 en 60 procent. Door middel van een lucht bevochtiger kun je deze zelf op peil houden. 

lucht bevochtigen

Voor wie of wat luchtvochtigheid belangrijk is

Zoals eerder genoemd kunnen mensen dus last krijgen van een droge huid, keel of ogen. Dit is natuurlijk erg vervelend maar te lage luchtvochtigheid heeft buiten jou ook effect op je huis, planten en dieren. Bijna iedereen is wel in het bezit van een houten vloer, houten meubelen of houten deuren. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is kan dat hout gaan krimpen en op langer termijn zelfs scheuren, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Verder kan jou geliefde huisdier net als jijzelf dus last krijgen van geïrriteerde luchtwegen. Zelfs de planten in huis hebben last van te lage luchtvochtigheid, ze drogen uit en krijgen bruine hangende bladeren. Genoeg reden om dus een lucht bevochtiger aan te schaffen. 

Hoe onstaan er problemen

Waarom je wellicht een lucht bevochtiger aan zou schaffen is inmiddels duidelijk, maar wie kan te maken krijgen met een te lage luchtvochtigheid. Lage luchtvochtigheid komt in de winter het meeste voor. Door het aanzetten van de verwarming of te stoken gedaald namelijk de luchtvochtigheid. Daarbovenop is het buiten vaak koud en wordt er weinig geventileerd wat ook zorgt voor een lagere luchtvochtigheid. Toch is het niet alleen een winters probleem en kan er op ieder moment weinig ventilatie zijn. Verder ontstaat het probleem ook vaak in nieuwbouwwoningen omdat deze vaak sterk geïsoleerd zijn. Bijna iedereen kan dus te maken krijgen met een te lage luchtvochtigheid. Kijk op itecluchtreiniger.nl voor jouw lucht bevochtiger.