Waar moet je opletten bij het kiezen van behang in de kinderkamer?

behang voor kinderen

 Het inrichten van een kinderkamer doe je niet van vandaag op morgen. Zo zal je rekening moeten houden met het behang voor kinderen in de kamer. Je hebt uiteraard de optie om de muren te verven, maar je kan ook gaan voor behang aan de muren. Maar hoe begin je hier aan? Enkele praktische tips hoe je met een zorgvuldig gekozen behang een mooi ogende kinderkamer maakt.

 Hoe maak je de juiste keuze om behang voor kinderen te selecteren

Eerste en vooral zal je moeten wikken en wegen welk behang en stijl het beste past bij de kinderkamer. Wanneer je voor een neutrale rustieke kinderkamer kiest is het vrij logisch dat je voorkeur niet naar een kleurrijk schreeuwerig behang uitgaat. Ook het kleurenpalet van behang voor kinderen speelt een grote rol. Je zal een gulden middenweg moeten vinden tussen de stijlen en de kleuren van het behang.

behang voor kinderen

 Kies de gepaste behangsoort in een kinderkamer

Behang voor een kinderkamer heb je in verschillende soorten. Kiezen in dit ruime aanbod is niet zo eenvoudig als je op het eerste gezicht zou denken. Welke stijl wil je hanteren. Verlies niet uit het oog dat het deels ook het interieur van je woning gaat bepalen. Neutraal behang wordt vaak gecombineerd met een speciale kleur. Je kan het ook over een andere boeg gooien. De meest voorkomende motieven zijn:

  • afbeeldingen van prinsessen
  • kiezen voor dieren
  • Disney figuren
  • bloemen
  • logo’s van bekende voetbalclubs of automerken

 Hou rekening met de leeftijd van je kind

Een andere parameter is de leeftijd van je kind. Het behang moet immers passen bij de leeftijdsgroep waar je nakomeling toe behoort. Voor een baby maakt het nauwelijks iets uit hoe het behang er uitziet. Welk design op de muur staat is immers van ondergeschikt belang. Maar als je kind al een paar jaartjes ouder is, zal je toch al zorgvuldiger te werk moeten gaan om een keuze te maken. Tracht bij de aankoop van behang voor de kinderkamer altijd te kiezen voor een behangsoort die enkele fasen in leeftijdscategorie meekan. Een kleine tip van de sluier: neutraal behang gaat sowieso enkele jaren mee.