Verschillende soorten schuurdeuren

Als je op zoek gaat naar een geschikte schuurdeur is het goed om je wensen in gedachten te houden. Je houdt hierbij je smaak en stijl in gedachten om op deze manier tot de juiste keuze te komen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je schuurdeur een stijlvolle uitstraling te geven. Welke soorten schuurdeuren zijn er eigenlijk? Daar wordt middels dit artikel antwoord op gegeven.

Dubbele schuurdeuren

Heb je veel objecten in je schuur staan? Dan is het kiezen voor een dubbele deur wellicht een optie. Door het kiezen voor dubbele deuren kun je ook grotere objecten kwijt omdat de de deuren breder zijn. Daarnaast zorgt het voor een uitnodigende uitstraling waarbij je panelen kan laten plaatsen van glas. Ook kan je een windscherm bevestigen aan de deuren zodat je in de lente al mag genieten van het heerlijke weer. Dubbele scheurdeuren zijn in meerdere materiaalsoorten verkrijgbaar.

Schuurdeur met glas

Lichtinval kan een wens zijn voor je schuur. Als je kiest voor een schuurdeur met glas zorgt dit uiteraard voor meer lichtinval maar ook meer inkijk. Er zijn hierin meerdere uitvoeringen verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen. Je kunt hiervoor ook kiezen voor diverse types glas. Wellicht past glas in lood goed bij je? Dit geeft een nostalgische look aan een deur. Of ga je voor meer privacy? Dan is een schuurdeur met matglas een goede optie.

Houten schuurdeur

Veel mensen gaan voor hardhout omdat het lang mee gaat. Hardhout kan echter belastend zijn voor het milieu. Let bij het kiezen van een hardhouten deur op het keurmerk zodat je zeker weet dat er rekening is gehouden met het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden. Er zijn houtsoorten die in combinatie met de juiste soort lak even lang mee kunnen gaan als bijvoorbeeld hardhout en weerbestendig zijn. Hout biedt een warme uitstraling die goed samen gaat met iedere schuur en tuin. Het is toepasbaar voor zowel moderne als klassieke schuren, tuinen en woningen. Er zijn houten deuren verkrijgbaar die brandveilig en inbraakwerend zijn voor een stukje veiligheid.

Houten schuifdeuren halen een unieke en landelijke sfeer tevoorschijn. Schuifdeuren van hout zijn opvallend waardoor ze fungeren als blikvanger en de sfeer maken in je tuin. Aangezien hout duurzaam en mooi materiaal is en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, kun je hierin je eigen wensen kenbaar maken en lang genieten van een houten schuifdeur.

Aluminium schuurdeuren

Aluminium deuren zijn tevens zeer divers. Aluminium deuren met poedercoating zorgen voor een moderne look. Dit materiaal vereist niet veel onderhoud waardoor je optimaal profiteert. Verder biedt een aluminium buitendeur meer voordelen zoals brandveiligheid omdat er geen schadelijke stoffen vrij komen bij een brand. Aluminium is duurzaam, vormvast en zorgt voor een stabiele temperatuur in je schuur. Ten slotte is de aluminium schuurdeur zeer isolerend tegen zowel warmte als geluid.

Bron: www.atmyhome.nl