Verschillende soorten grondboren met functies

palenrammers

Vaak zijn op een bepaalde manier opgebouwd. De handbediende grondboren eindigen in een spiraal en twee stukken metaal die aan elkaar zijn gezet met ertussen een opening. Deze twee stukken metaal heten ook wel de schroefbladen. De schroefbladen zitten vast aan een staaf metaal en de handgrepen.
De eerder genoemde opening zal de grond goed vasthouden. Zodra de opening helemaal vol zit met grond of zand, moet de handgrondboor omhoog worden gehaald. Het is een hele makkelijke en snelle manier om gaten in de grond te maken. Je hebt handgrondboren van hoogwaardig staal, die enorm duurzaam en stabiel zijn. Hiermee kun je in zachte en harde gronden gaten boren op een hele makkelijke manier. Enorm handig dus!

Voordelen van hydraulische grondboor

Heb je wel eens gehoord van een hydraulische grondboor? Hierbij is hydrauliek de techniek die de grondboor aandrijft. Dit betekent dat er vloeistoffen worden gebruikt om de bewegingen en krachten over te brengen. Je hebt grondboren van hele hoge kwaliteit, waardoor ze enorm goed werken. De hydraulische grondboor kan naar links en naar rechts draaien. Dit is enorm handig tijdens het werken. Als je namelijk vastloopt met de grondboor, kun je hem gemakkelijk terugdraaien naar boven toe. De hydraulische grondboor heeft een sterke kracht en kan tot 150 centimeter diameter aandrijven.

Schoner en minder herrie

Naast een hydraulische grondboor heb je bijvoorbeeld ook een benzine grondboor.
Deze loopt op benzine en brandstof. Als je een benzine grondboor met een viertakt benzinemotor neemt, zal hij schoner zijn en minder herrie maken dan wanneer je een tweetakt benzine neemt. Het voordeel van benzine grondboren is dat ze erg krachtig zijn. Op die manier kun je heel snel en gemakkelijk een weideafrastering plaatsen. Op die manier hoef je het niet met de hand te doen en gaat het heel makkelijk. Dit is dus enorm handig om bepaalde klussen mee te doen in de tuin.