Tips inrichten en onderhouden van een grote tuin

Eiken panelen

Heel veel mensen dromen ervan om in het bezit te zijn van een grote tuin om hun huis heen. Zo heb je de ruimte om alles te kunnen doen met je tuin, wat je maar wilt. Echter moet je wel keuzes maken en is het veel werk om zo’n grote tuin in te richten en te onderhouden. De keuzes lopen van de materialen van houten panelen tot baksteken en van de inrichting van een zwembad tot aan een voetbalveldje.

De inrichting

Voor de inrichting van je tuin is het handig om een lijstje te maken met dingen die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een zwembad? Of veel bloemen? Daarbij is het goed om te onderzoeken hoeveel onderhoud er nodig is en wat alles bij elkaar gaat kosten. Wil je een terras naast je zwembad? Kies je dan voor houten panelen of voor natuursteen? Er zijn veel opties en verschillende prijzen, wat kiezen soms nog lastig kan maken. Zet daarom alles op een lijst of maar een bestandje aan op je computer met een overzichtelijke tabel. De grootste tip is om alles flink uit te zoeken voordat je gaat beginnen aan de inrichting.

Het onderhouden

Om je tuin goed te onderhouden is het belangrijk dat je zelf zorgt voor de verwijdering van het onkruid en bladeren die op de grond zijn gevallen. Daarnaast is het het beste om je tuin drie tot vier keer per jaar goed te laten onderhouden. Zo’n grote tuin kun je niet in je eentje onderhouden dus kies voor een zorgvuldig bedrijf of doe dit met je familie of vrienden. Wanneer je er voor kiest is het belangrijk om goed te onderzoeken wat je precies moet doen. Zo is het belangrijk om je bodem te voeden met compost en voeding. Als je tuin gras heeft is het maaien zeer belangrijk, maaien is in het voorjaar elke week nodig en in de zomer om de twee weken.