Spiegels kopen, welke smaken zijn er?

grijze hoekbank

Een spiegel is enorm handig. Spiegels worden vaak in een badkamer of een slaapkamer neergezet of opgehangen om bijvoorbeeld je outfit te controleren of om make-up aan te brengen. Maar ze worden ook in woonkamers gebruikt om de kamer ruimtelijker te maken. Spiegels kun je in verschillende afmetingen en kleuren aanschaffen terwijl je ook een ruime keuze hebt in verschillende soorten stijlen. In onze blog vertellen we meer over welke smaken er zijn.

Spiegels met Barok lijst

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar met een Barok lijst. De Barok lijst is een sierlijke lijst met een hoog reliëf en eventueel met ornamenten op de hoeken als je dat wenst. Het is gebruikelijk om Barok lijsten in bruin- of goud tinten aan te schaffen, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor zilveren, zwarte en witte Barok lijsten. De stijl is gebaseerde op de Barokke periode die in 1575 in Italië ontstond en bij veel mensen nog altijd een populaire stijl is.

Spiegels met een moderne lijst

Steeds meer mensen kiezen voor de moderne lijst en deze lijsten passen perfect in een modern interieur. Moderne spiegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en je hebt een ruime keuze in verschillende soorten moderne lijsten. Die stuk voor stuk een strak design hebben. Toch zitten er wel veel verschillen in de designs. Zo kun je kiezen voor een simpel modern design of een lijst die driedimensionaal is. Dat geeft een mooi effect wanneer je er een ophangt.

Klassieke stijl

De klassieke stijl is elegant en sierlijk. Je hebt een ruime keuze in verschillende soorten lijsten die stuk voor stuk bijzonder zijn afgewerkt. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in kleuren. Goud en hout kleuren zijn het populairst, maar ook zilver, wit en zwart zijn te selecteren als je voor een klassiek exemplaar kiest. Barok lijsten vind je eveneens terug als je op zoek gaat naar klassieke spiegels.

Spiegels met een industriële lijst

Een industriële lijst heeft een stoer karakter en is vaak met een zilveren kleur verkrijgbaar. Je hebt ook keuze voor zwarte, witte en gouden lijsten en er zijn lijsten met verschillende afmetingen en uiterlijke kenmerken verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een strak design, maar er zijn ook diepe industriële lijsten die de lijst net even iets specialer maakt. Je kunt ook kiezen voor een minimalistische lijst als je een zo dun mogelijke lijst wilt hebben.

De Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is in opmars en dat is niet zo vreemd. Mensen kiezen voor hun inrichting steeds vaker voor deze stijl waarbij het gaat om natuurlijke en wittinten. Ook verschillende houtsoorten worden gebruikt om een Scandinavische stijl te bewerkstelligen. Je kunt ook spiegels in een Scandinavische stijl aanschaffen. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, zoals zilver, wit en hout kleuren terwijl je ook kunt kiezen uit verschillende houtsoorten. Ook heb je veel keuze in de dikte van de lijst. Ga jij voor een brede rand of kies je juist voor een minimalistische lijst