Op vakantie in eigen land

kindvriendelijke camping nederland

Tijdens de vakantie is het de perfecte tijd om bij te komen van drukke en stressvolle werk- of schoolweken. Na corona is het eindelijk weer een beetje mogelijk om heerlijk op vakantie te gaan naar het buitenland en veel mensen doen dit ook meteen. Maar het is ook heerlijk om op vakantie gaan in eigen land. Wanneer je toe bent aan een weekendje of midweekje weg, zijn er prachtige plekken in Nederland. Je kunt gezellig met vrienden weg in een huisje of met het hele gezin naar een kindvriendelijke camping Nederland. Er is veel mogelijk in ons prachtige land. In dit artikel zullen plekken voor een onvergetelijke vakantie in Nederland worden toegelicht. 

kindvriendelijke camping nederland

Stedentrip

Wanneer je graag een weekendje weg wil na een drukke werkweek, kun je ervoor kiezen om op een stedentrip te gaan. Er zijn immers genoeg leuke steden in ons land. Om te beginnen Den Haag. Den Haag is een leuke stad met vele leuke straatjes en buurten. Daarnaast ligt het aan het strand. Het is de ideale stad om een stedentrip in de zomer te combineren met een dagje zwemmen en zonnen. Een andere leuke stad is Alkmaar. Een prachtstad met grachten en historische panden. Daarnaast ligt Alkmaar ook vlakbij het strand. Bezoek bijvoorbeeld ook direct Egmond of Bergen aan Zee.  

Eilanden of Zuid-Limburg

Een populaire vakantiebestemming in ons land is natuurlijk een Waddeneiland als Texel, Ameland of Vlieland. Je kunt hier heerlijk van de natuur genieten, zeehonden spotten, vis eten, zonnebaden of lekker uitwaaien. Tot slot is er het prachtige Zuid-Limburg. Je krijgt hier het gevoel alsof je in Frankrijk zit. Je kunt hier wandelen door een prachtig heuvellandschap en een bezoekje brengen aan de wijngaarden. Ook kun je hier naar de bourgondische stad Maastricht of een bezoek brengen aan het leuke Valkenburg. Een ideale vakantiebestemming dus.