Nadelen van een Beton cire badkamer

Elk voordeel heeft zijn nadeel, zo zei de bekende voetballer Johan Cruijff ooit. En daar had hij gelijk in. Zelfs een mooi materiaal als beton cire badkamer, wat op zichzelf een goed idee is, kan toch ook nadelen hebben. Geen al te grote nadelen, maar er zijn wel zoekresultaten te vinden als je zoekt op nadelen beton cire badkamer. Het is verstandig om jezelf hiervan op de hoogte te stellen voordat je kiest om beton cire of metal stuc in je badkamer aan te brengen.

Voordelen

Allereerst iets over de voordelen, want die moet je toch kennen als je deze wil afwegen tegen de nadelen. Beton cire is waterdicht, waardoor het uitermate geschikt is voor op de badkamer. Daarnaast kan het veelzijdig gebruikt worden, voor zowel een drukke als een rustige uitstraling. Ook is het goed te combineren met vloerverwarming. Verder is het volledig naadloos, dus je ziet geen lelijke afwerkingen. Tot slot is het erg dun, namelijk slechts acht millimeter. Dit biedt veel mogelijkheden omdat je dus weinig rekening hoeft te houden met verdikking van de vloer.

Gevoelig

Toch zijn er nadelen beton cire badkamer. Zo is beton cire allereerst gevoeliger voor krassen dan een woonbetonvloer. Het is daarom aan te raden om altijd goede schoon- en droogloopmatten te leggen bij de deuren naar buiten om dergelijke krassen te voorkomen. Daarnaast duurt het ook enige tijd om beton cire te produceren. Op het moment dat je beton cire opvraagt , het 5 werkdagen duurt voordat de beton cire vloer is aangelegd. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat beton cire vloeren uit vijf lagen bestaan, waarbij er per dag slechts een laag kan worden aangelegd. Tot slot is beton cire niet prettig als vloer in het douchegedeelte van de badkamer. Dit komt doordat beton cire op zichzelf niet per se waterdicht is, maar dit enkel wordt door de laklagen die eroverheen worden aangebracht.