Moet ik mijn hond in bed laten slapen?

Ze zijn loyaal. Ze zijn lief. En wie kan die schattige natte neuzen en kwispelende staarten nou niet weerstaan? Geen wonder dat honden bekend zijn geworden als de beste vriend van de mens. Volgens de ASPCA bezit ongeveer 44% van alle Amerikaanse huishoudens een hond. Dat zijn letterlijk miljoenen en miljoenen mensen die een hond hebben als onderdeel van hun gezin.

En omdat deze hondjes als onderdeel van het gezin worden beschouwd, blijken veel baasjes zo ver te gaan dat ze elke avond hun bed met hun hond delen.

Als jij een van deze mensen bent, wil je misschien beter begrijpen wat knuffelen met een hondgenoot doet met je slaap en hoe je de impact kunt minimaliseren.

De voor- en nadelen van slapen met je hond

Experts van de Mayo Clinic hebben een onderzoek uitgevoerd om de slaapgewoonten te evalueren van mensen die samen met hun hond sliepen. Uit het onderzoek bleek dat veel mensen zich comfortabel en veilig voelden door hun huisdieren de hele nacht bij zich te hebben. Sommigen sliepen zelfs beter met hun hond in de slaapkamer.

De positieve voordelen van slapen met uw honden eindigden echter toen de proefpersonen ze daadwerkelijk onder de dekens uitnodigden. De slaapefficiëntie resultaten voor deze proefpersonen gingen bergafwaarts wanneer de hond in bed lag, in tegenstelling tot alleen in de kamer.

Laten we eerlijk zijn, de meeste honden snurken. En sommigen voeren zelfs hun dromen uit, zoals rennen in hun slaap. Bovendien zegt de American Kennel Club dat honden polyfasische slapers zijn, wat betekent dat ze ’s nachts gemiddeld drie slaap / waakcycli per uur hebben. Dat kan veel lawaai betekenen en heen en weer schuiven als ze elke keer wakker worden. Met dat in gedachten leidt het delen van een bed met je trouwe viervoeter waarschijnlijk tot meer slaapverstoringen voor jou en, op zijn beurt, een slechte slaapkwaliteit.

Als je slapende honden gaat laten liggen, kijk dan in ieder geval naar je slaap opstelling

Ook al is samen slapen met je hond niet het beste idee, we weten dat veel trouwe baasjes die hun bed al delen hun hond er om wat voor reden dan ook uit zullen schoppen. Volgens een onderzoek van de American Pet Products Association slaapt de helft van de 78 miljoen honden die in de Verenigde Staten worden gehouden in het bed van een persoon – hetzij van een volwassene of van een kind. Als u zich in deze groep van huisdierouders bevindt, volgen hier enkele tips over wat u kunt doen om een ​​goede nachtrust te krijgen met uw hond aan uw zijde:

  • Meet je matras op. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor jou, je menselijke slaapmaatje en je hond(en) om zich uit te strekken. Een bed kan snel overvol en ongemakkelijk worden. Als je net een pup hebt gekregen en je weet niet zeker hoe groot hij zal worden, is het misschien beter om te wachten met bedden delen totdat je het weet. U wilt geen geld uitgeven aan een matras die de verkeerde maat blijkt te hebben, en u zult het moeilijker hebben om uw hond te leren niet meer in uw bed te slapen als hij eenmaal gewend is om daar te zijn.
  • Verban hondenspeelgoed uit het bed. Om een betere nachtrust te krijgen, moeten mensen hun bed vooral gebruiken om te slapen. Dus, net zoals u uw elektronica, televisies of andere afleiding misschien niet mee naar de slaapkamer wilt nemen, zou uw hond dat ook niet moeten doen. Probeer het vanaf het begin te trainen om te herkennen dat je bed is om te slapen, niet om te spelen.
  • Verander uw beddengoed vaker.  De meeste honden vervellen en produceren huidschilfers. Bovendien kunnen ze de hele dag door stof, pollen en andere allergenen in hun vacht opnemen. Al deze irriterende stoffen kunnen in uw bed terechtkomen en uw allergieën verergeren. Tenzij u van hondenbaden een nachtelijk ritueel wilt maken, moet u van plan zijn uw lakens, dekens en kussenslopen af ​​te doen en zo vaak als een of twee keer per week te wassen.
  • Koop ze hun eigen bed. Sommige fabrikanten die matrassen voor mensen maken, bieden nu matrassen speciaal voor honden aan. Sommige van deze bedrijven ontwikkelen, onderzoeken en testen zelfs hun hondenontwerpen zoals ze doen voor hun menselijke producten. Hondenmatrassen zijn er in verschillende maten voor honden van alle rassen en gewichten. Op deze manier hoef je je niet schuldig te voelen over het verbannen van je pup uit je comfortabele bed als je hem zijn eigen slaapplaats geeft.

Een afscheidsgedachte over slapen met je pup

Uit het slaaponderzoek van de Mayo Clinic bleek dat honden hetzelfde sliepen, of ze nu op het bed waren of op een andere locatie in de slaapkamer. Voor je hond is de vloer of een bench een prima plek om wat slaap te vangen. Overweeg om in de buurt van, maar niet naast, je hond te slapen en je zult niet tegen de verkeerde boom blaffen voor een goede nachtrust.

Bent u opzoek naar een groot en comfortabel bed waar u alle ruimte van de wereld heeft? Boxspring gekte biedt hele mooie en comfortabele boxspring bedden in heel veel maten. Neem snel een kijkje op onze website en bekijk ons aanbod!