Meer licht met een glazen lichtstraat

Een glazen lichtstraat is een prachtige manier om de hoeveelheid daglicht in je woning of kantoor flink te vergroten. Een glazen lichtstraat verschilt niet zoveel van een vlakke lichtkoepel. Het belangrijkste verschil is dat een lichtstraat een aaneenschakeling is van een aantal vlakke lichtkoepels. De maximum lengte die je met een glazen lichtstraat kunt overspannen is 7, 5 meter. Een lichtstraat bestaat altijd uit twee of drie geïsoleerde glazen ramen, die ondersteund worden door een dunne stijl. Dat is nodig om de sterkte van de lichtstraat aan de veiligheidseisen te kunnen laten voldoen.

Glazen lichtstraat koppelen

Je kunt een heel mooi effect bereiken als je meerdere lichtstraten koppelt. Op die manier kun je een lange gang in een gebouw helemaal laten verlichten door daglicht. Dat geeft een geweldig effect. Een glazen lichtstraat wordt bij vlakkelichtkoepel.nl volledig op maat gemaakt en helemaal gemonteerd afgeleverd. Het enige dat je zelf moet regelen is dat de lichtstraat veilig op het dak wordt geplaatst. Vanwege het grote gewicht wordt aanbevolen om daar een aannemer voor in te huren. Die beschikt over de juiste apparatuur om de lichtstraat op het dak te hijsen.

Luxe opties bij een glazen lichtstraat

Het grote voordeel van de enorme hoeveelheid daglicht kan in de zomermaanden een nadeel zijn, als ook de warmte van de zon naar binnen schijnt. Dat is echter uitstekend te voorkomen. De meest eenvoudige manier is zonwerend glas te gebruiken. Daarmee wordt een deel van de zonwarmte buiten gehouden. Een betere oplossing is een zonwering. Die wordt aan de buitenkant van de glazen lichtstraat geplaatst. Je kunt deze zonwering handmatig bedienen of voor een elektrisch bedienbare versie kiezen. Een andere optie is te kiezen voor ramen die open kunnen. Ook daarvoor zijn handige handmatig bedienbare of luxe elektrische varianten beschikbaar.