Kantoor ontwerp: ontwerpideeën om in jouw projecten toe te passen

Kantoor ontwerp wordt, net als residentieel ontwerp, beïnvloed door terreinontwerp en visueel ontwerp. Het inrichten van een bedrijfsruimte heeft enkele verschillen ten opzichte van de residentiële context. Het is tenslotte een werkomgeving.

Kantoorideeën moeten worden ontworpen om te voldoen aan het collectieve functioneren, de productiviteit te stimuleren en klanten en bezoekers te verwelkomen.

Daarom moet je een aantal factoren in het oog houden. Om je te helpen een strategische en elegante ruimte in te richten, hebben wij creatieve en belangrijke ideeën voor kantoor ontwerp op een rijtje gezet. Kijk hier eens naar!

Belangrijkste ideeën voor kantoor ontwerp

Tegenwoordig vinden we op de markt een immense verscheidenheid aan materialen, coatings, stijlen en tactieken om een goed project van kantoor ontwerp en bedrijfsruimten te maken.

Tot de belangrijkste factoren die het meest in het oog springen en die de toon van de omgeving zullen zetten, behoren:

Kleurencombinatie

Kleuren zijn in staat om, naast de visuele effecten die zij veroorzaken, sensaties op te wekken en stemmingen te stimuleren. Kies daarom kleuren die overeenkomen met wat jouw bedrijf wil uitstralen.

Neutrale tinten: stralen ernst en raffinement uit en kunnen worden gecombineerd met andere paletten;

Lichte tinten: maken de omgeving ruimer, luchtiger en lichter. Ze zijn het meest aan te bevelen, omdat ze de concentratie bevorderen en harmoniëren met het kantoormeubilair en de kantoormaterialen;

Levendige tinten: brengen het idee van jovialiteit, creativiteit en technologie over. Ze zijn ideaal voor meer ontspannen ruimtes, zoals startups en modekantoren. Wanneer ze worden gebruikt met evenwicht in de details, maken ze de plaats levendiger en geven ze een modern tintje.

Verscheidenheid aan stijlen

Er is geen verplichte stijl voor kantoren of bedrijven. Je kunt gedurfd en creatief zijn in jouw kantoorideeën, zolang het haalbaar is en in overeenstemming met de aard van jouw bedrijf. Tegenwoordig vinden we kantoren ingericht in retrostijl, klassiek, eigentijds, futuristisch, onder andere.

De minimalistische stijl is een van de meest populaire als het gaat om kantoorinrichting. Dit is te danken aan de eenvoud, maar met genoeg verfijning, en de toon zuiverder en lichter.