Het uitkiezen van het juiste visgraat parket

fijn wonen

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om zoveel mogelijk sfeer in hun woning te creëren. Hierbij houden ze rekening met de kleur van de muren en het plafond. Daarnaast houden de meeste mensen ook nog rekening met alle meubels die in de woning staan. Echter, helaas vergeten de meeste mensen dat een vloer in de woning ontzettend veel invloed kan hebben op de sfeer van een woning. Geldt dit ook voor jou, maar wil je graag meer sfeer in jouw woning? Dan zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om een visgraat parket in jouw woning aan te leggen. 

Visgraat Parket

De kleuren van een visgraat parket

Een visgraat parket heeft altijd dezelfde verhoudingen. Echter, het is wel belangrijk dat alle lengtes exact dezelfde verhoudingen hebben. Wanneer het patroon de verkeerde verhoudingen heeft, bestaat de kans dat de vloer niet op de juiste manier aangelegd kan worden. Het is dan ook belangrijk om tijdens de aanschaf van de vloer te letten op de verhoudingen van de planken. De planken dienen bijvoorbeeld een lengte te hebben van 45 cm en een breedte van 9 cm. Doordat iedere woning anders is, zijn ook de gewenste maten bij iedere woning anders. Om de juiste verhoudingen te kiezen, is het verstandig om even een kijkje te nemen in een fysieke showroom.

Kijken in een fysiek showroom

In een fysieke showroom krijg je in de meeste gevallen een beter beeld bij de uitstraling die bij jouw woning past. Echter, doordat het in een aantal gevallen lastig kan zijn om een goede keuze te maken, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een expert in de winkel in te schakelen. Hij of zij kan je in de meeste gevallen een goed advies geven over jouw vloer. Daarnaast kan deze expert je een aantal sample meenemen waardoor jij jouw keuze beter kunt maken.

houten vloer