Het perfecte terras creëer je met een terrasoverkapping met lamellen

Wanneer men een terras inricht, dan gaat de focus vaak vooral uit naar de terrastegels, de link met de woning, zoals een terras dat verbonden is aan de eetkamer via openslaande deuren, en natuurlijk de tuinmeubelen. Je moet immers op een comfortabele manier buiten kunnen zitten. Het terras is vaak onderdeel van een compleet tuinontwerp. Dus zodra duidelijk is waar het terras komt, dan gaat men vaak ook aan de slag met de locaties van het gazon, de plant- en bloemperkjes, het tuinhuisje of schuur en natuurlijk de nodige bomen. Wat men soms nog wel eens wil vergeten of doorschuift naar een later moment, is de zonwering. Zolang alles op het gebied van de hierboven genoemde aspecten maar geregeld is, dan kan er later nog wel eens gekeken worden naar de zonwering. Dit is echter niet verstandig, want als je de hele tuin al af hebt en alles mooi op elkaar aan hebt laten sluiten, dan kan het moeilijk zijn om daar later nog een volledige zonwering aan toe te voegen. Je zit dan al snel vast aan elementen die je provisorisch moet toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een parasol die je op het terras moet plaatsen of een doek dat je over het terras moet spannen. Je hebt dan niet altijd evenveel ruimte om een volwaardige terrasoverkapping met lamellen te bouwen. Als je al van alles hebt toegevoegd, dan past een terrasoverkapping met lamellen er niet altijd meer bij. Daarom is het verstandig om bij het ontwerp van je terras ook meteen rekening te houden met het type zonwering. Een parasol is op zich een prima oplossing, maar het oogt vaak mooier als je een strak geheel kunt maken met een geïntegreerde zonwering. Als je dus een terrasoverkapping met lamellen kunt maken, dan is die gehele overkapping het hele jaar door gewoon een onderdeel van je terras. Ook als de zon immers niet schijnt of als je er geen last van hebt, dan kun je de lamellen open draaien of helemaal aan de kant schuiven. Maar je houdt dan nog steeds die mooie stijlvolle constructie behorende bij de terrasoverkapping met lamellen. Natuurlijk is het vaak nog heel goed mogelijk om een bestaande tuin te voorzien van een terrasoverkapping met lamellen. Zo kun je contact opnemen met SunCircle Projects en zij kunnen dan voor je kijken wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft een terrasoverkapping in jouw tuin. 

Realiseer een terrasoverkapping met lamellen op maat via SunCircle Projects

Indien je op zoek bent naar de juiste terrasoverkapping met lamellen, dan kun je contact opnemen met SunCircle Projects. Zij kunnen dan voor jou aan de slag met het opmeten van het terras en de locatie waar de terrasoverkapping moet komen. Maar voordat je meteen tot actie overgaat, kun je de situatie ook voorleggen en een offerte aanvragen. Zo weet je van te voren hoeveel de gehele klus inclusief het materiaal moet gaan kosten.

Kijk op suncircleprojects.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van suncircleprojects.nl. Hier lees je ook meer over andere projecten waar je SunCircle voor in kunt schakelen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Terrasoverkapping met doek
  • Schuifpanelen
  • Vouwpanelen