Heerlijk relaxen in uw ligbed

ligbed voor in de tuin

Er zijn maar weinig betere manieren om van uw tuin te genieten en van de zonnestralen te genieten dan met een ligbed voor in de tuin. Dit onmisbare meubelstuk is geweldig om ervoor te zorgen dat je je dagelijkse dosis vitamine D plus binnenkrijgt, ze zijn briljant ongecompliceerd – een licht, luchtig bed om in de zon te luieren.

Ligstoelen kunnen het middelpunt zijn van een hele ruimte, een subtiel meubelstuk of netjes worden weggeklapt tot de zonnigste dagen. De beste ligstoelen hebben UV-bescherming zodat ze niet verkleuren, parasols om je ogen te beschermen tegen de zon en in enkele gevallen zelfs handige bekerhouders. Ze zijn ook gemakkelijk te manoeuvreren met handige wielen en kunnen worden neergeklapt voor eenvoudige opslag.

ligbed voor in de tuin

Gevarieerd in grootte, stijl en functie

  • Ken de materialen:
    Als je wilt dat je ligstoelen voor buiten er jarenlang als nieuw uitziet, zijn goede materiaalkeuzes onder meer gepoedercoat staal of aluminium, roestvrij staal en kunststoffen die bestand zijn tegen ultraviolet licht. Maar zelfs die materialen kunnen op lange termijn vervagen als ze aan de weerelementen worden blootgesteld.

    Een andere benadering is om stukken te kopen die gemaakt zijn van houtsoorten zoals teak, eucalyptus en mahonie, die duurzaam zijn maar na verloop van tijd een verweerde look zullen krijgen.
  • Overweeg kussens:
    We hebben tegenwoordig zoveel ongelooflijke opties, met al deze geweldige stoffen voor binnen en buiten die erg zacht en buigzaam zijn en verkrijgbaar zijn in een miljoen kleuren en patronen, zodat je een ruimte echt karakter kunt geven als nooit tevoren.

Hoe zit het met opslag?

Veel tuinmeubilair kan het hele jaar buiten blijven staan, vooral als het zwaar genoeg is om niet rond te waaien bij storm. Maar kussens is een ander verhaal.

Om kussens zo lang mogelijk te bewaren – en om ervoor te zorgen dat ze droog zijn wanneer je ze wilt gebruiken – raden sommige ontwerpers aan ze te verwijderen en op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Anderen raden aan om buitenmeubels te beschermen met hoezen.