Een privacy beschermende Laurierhaag

Laurier

Laurier is een populaire plant, het heeft dan ook veel voordelen, waardoor het zo populair is. In dit blog schrijf ik over de voordelen van het kweken van een Laurierhaag.

Laurier

De voordelen

Een laurier maakt een klassieke haag met bladeren die altijd groen blijven. Het groeit snel, waardoor je een leven lang een mooie haag hebt. Het biedt een scherm aan privacy voor je tuin. Het is erg flexibel en ook tolerant, kan in de zon maar ook in halfschaduw. Het groeit goed op alle grondsoorten, met uitzondering op kalk en drassige bodems. Het is niet alleen tolerant voor een groot aantal plant locaties, maar kan ook extreme koude temperaturen aan, waardoor deze ideaal is voor de winter

Het heeft felgroene bladeren die zorgen voor een chique uitstraling en de zon zal reflecteren in je tuin.

De Laurier groeit in een dichte, bossige haag, maar je hoeft je geen zorgen te maken over groei want deze hebben maar weinig onderhoud nodig. Ze hoeven slechts twee keer per jaar gesnoeid te worden en zijn makkelijk te onderhouden op een compacte hoogte tussen de 1.5 – 2 meter.

De Laurier kan een hoogte van 5 meter bereiken als deze volwassen is. Er zijn verschillende doelen die de Laurier vervullen, zoals het vormen van een privacy haag, een windscherm of gewoon voor decoratie. De plant produceert witte bloemen in de lente en geven een zoete geur af die de bijen gaan aantrekken. Meer weten over deze haag? Ga dan naar de website.