Een nieuwe bureaustoel kopen

Als je nieuw meubilair voor je (thuis)kantoor gaat aanschaffen ben je waarschijnlijk geneigd om meer geld uit te geven aan een mooi bureau dan aan een goede bureaustoel. Maar als je nagaat hoeveel uur je eigenlijk gaat doorbrengen op de stoel, en hoe belangrijk een goede stoel is voor je algehele gezondheid en comfort dan zou het eigenlijk andersom moeten zijn toch? Een goede stoel kan je productiviteit verhogen en andere gezondheidsproblemen verminderen. Je kunt niet verwachten dat een werknemer die op een oncomfortabele stoel zit, de hele dag productief is. Een goede stoel gaat ook jaren mee. Een goede stoel is een waardevolle investering en koop je op https://www.officetopper.com/

Waar moet je aan denken voordat je een bureaustoel gaat kopen

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden voordat je een stoel gaat aanschaffen. Naast dat hij natuurlijk mooi moet zijn en de kosten, is het belangrijk om te weten hoe je stoel functioneert gedurende de dag.

Let op of je de stoel in hoogte kunt aanpassen. Het is nodig dat je de stoel naar je eigen lengte kunt instellen zodat je voeten comfortabel op de vloer kunnen rusten. Dit zal daarbij ook spanning op je rug verlichten. Je wilt ook dat je armen makkelijk het bureau kunnen bereiken zodat je geen spanning in je schouders krijgt. De mogelijkheid om de hoogte van je stoel in te stellen komt bij vrijwel elke bureaustoel want dit is erg belangrijk.

Zorg voor voldoende ondersteuning

Armsteunen zijn onmisbaar als je spanning in je nek en schouders wil voorkomen. Als je je elle bogen op de steunen laat rusten, kunnen ook je armen volledig rusten tot aan je schouders. Als je wilt, kun je kiezen voor verstelbare armsteunen. Dit is ideaal als je de stoel in en uit je bureau beweegt.
Ga je een nieuwe bureaustoel kopen, check of er voldoende lumbale ondersteuning in de stoel zit. Een goede stoel ondersteunt de vorm van je ruggengraat. Dit voorkomt dat je onderuit gaat zakken in je stoel. Lumbale ondersteuning zal je ruggengraat beschermen en voorkomt spanning op je tussenwervelschijven.

Ga voor ademend en comfortabel materiaal als je een bureaustoel gaat kopen. Idealiter is de stoel bekleed met materiaal dat je lichaam laat ´ademen´. Veel mensen geven de voorkeur aan een stoffen stoel maar ook nieuwe materialen zoals mesh zijn zeer goed ademend en gemakkelijk te onderhouden. Vermijd materialen als hout en plastic. Dit wordt snel oncomfortabel. Kijk ook of de stoel over voldoende vulling beschikt om je de hele dag comfortabel te laten zitten.

Tot slot zijn draai- en zwenkwielen een must aan je bureaustoel. Als je vrij in je stoel kunt bewegen, maximaliseert dit je efficiëntie. Een stoel die gemakkelijk kan draaien helpt je om verschillende delen van je bureau te bereiken. Zwenkwielen aan de onderkant van je stoel helpen je om je gemakkelijk te verplaatsen.