Een Bougainvillea plant

In zomerse tuinen zijn alle ogen gericht op de bougainvillea plant als de fleurige ambassadeur van tropische bloemage. De exotische bougainvillea plant heeft zijn naam te danken aan drie delicate crème kleurige bloesems die omlijst worden door kleurige schutbladen. Vanaf de lente tot herfst zal deze magische boom je betoveren met haar prachtige bloemen en bloesems. Hier kun je lezen hoe je best voor de prachtige Bougainvillea plant zorgt.

Hoe verzorg je een Bougainvillea

De bloemen van deze schilderachtige sierplant gaan door verschillende fases voordat de bougainvillea op adem komt in de winter. Op volop van de exotische flair te kunnen genieten, mag deze schoonheid niets te kort komen.

De Bougainvillea overleven een temperatuur lager dan 5 graden celsius niet en zij groeit daarom het best in een bloempot. Het voordeel hiervan is dat je plant binnen kunt zetten in het najaar. Zorg ervoor dat je plant de juiste potgrond krijgt en Bougainvillea is kieskeurig. Een grondsoort van hoge kwaliteit voor kuipplanten verrijkt met perliet, vulkanische steen, vezels van kokosnoten of klei, is wat deze plant nodig heeft om volledig tot haar recht te komen. Gedurende de groei en bloeiperiode van de bougainvillea is het noodzakelijk dat zij regelmatig voldoende water krijgt. Op warme en zonnige dagen is het zeker nodig dat zij elke dag water krijgt.

De juiste pot voor de Bougainvillea plant

De pot van de plant zou op maat uitgezocht moet worden voor de specifieke eisen en benodigdheden van de Bougainvillea. De plant ontwikkeld namelijk een zeer delicaat wortelsysteem dat niet beschadigd mag worden wanneer de plant verpot wordt. Ideaal is een bloempot die van binnen geglaceerd is zodat de wortels niet vast komen te zitten. Ook is er een klimstok toegevoegd aan de pot zodat de plant omhoog kan. Een pot zonder drainage gat is geschikt. Zorg er tot slot voor dat er ongeveer 5 tot 8 cm tussen de wortels en rand van de pot zit.