Een aantal unieke eigenschappen van Coretec PVC

coretec PVC

Er zijn eindeloos veel merken die vloeren maken van PVC, een zeer stevig en praktisch soort kunststof. Het is echter Coretec PVC dat de meeste harten lijkt te veroveren in de wereld van interieurdesign. Waarom is Coretec PVC toch zo populair, en wat maakt deze vloeren uniek ten opzichte van andere vloeren? Dat en meer ontdek je hier. 

coretec PVC

Wat is Coretec?

Coretec is een merk dat zichzelf de nieuwe revolutie in harde vloerbedekking noemt. Het is een merk dat volgens anderen ook zeker aan die norm voldoet. Met Coretec PVC wordt een nieuwe categorie harde vloerbedekking gerealiseerd. Dat komt onder andere door de unieke samenstelling van:

  • bamboe
  • gerecycled hout
  • kalksteen
  • vinyl

Nu denk je wellicht: wat een opmerkelijke combinatie. En dat is het ook. Daarom is Coretec zo snel aan het winnen aan populariteit. Het merk heeft iets bedacht dat nog niet eerder is gedaan. Maar het is met name de onderste laag die ervoor zorgt dat Coretec PVC niet alleen heel mooi maar ook praktisch is.

Geluidsdemping is optimaal

De meest unieke eigenschap – los van het uiterlijk – van Coretec PVC is de onderste laag van elke tegel of plank. Deze is namelijk voorzien van een compacte kurklaag die met nauwkeurigheid is samengesteld. Deze kurklaag zorgt voor uitzonderlijk goede geluidsdemping. Een nadeel van harde vloeren is namelijk dat je onderburen snel last van je hebben en andersom. Dankzij die kurklaag is dat probleem verleden tijd.

Realistische prints

Alleen omdat Coretec PVC maakt, betekent dat nog niet dat jij genoegen moet nemen met een saaie, grijze vloer. Veel van de vloeren van Coretec hebben namelijk een extreem uniek en realistisch design. Ze zijn bijvoorbeeld niet van hout te onderscheiden indien je kiest voor PVC met een houtstructuur. Ook de andere opties zijn prachtig en opvallend in design.