Dit zijn de verschillen tussen een hongaarse punt vloer en een visgraat vloer

hongaarse pvc punt

De Hongaarse punt vloer en de visgraat vloer zijn twee populaire vloeren. Ze geven je woning een unieke en grootse uitstraling. Je kunt verschillende materialen gebruiken om de vloer te leggen, zoals laminaat, hout of Hongaarse pvc punten dit maakt het eveneens veelzijdige vloeren. Hongaarse pvc punt zijn bovendien eenvoudig te leggen. Wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt vloer en een visgraat vloer? Dit artikel geeft antwoorden.

Wat is een Hongaarse punt vloer?

Een Hongaarse punt vloer heeft een zigzagpatroon en deze eindigt met een punt. De planken worden op de juiste manier uitgesneden, Hongaarse punt vloeren maken gebruik van een hoek van 45 tot 60 graden, zodat ze goed in elkaar passen. De planken vormen een v vorm en ze laten een ruimte groter lijken. Kleine of smalle kamers kunnen ruimer lijken en dit geeft een mooi ruimtelijk effect. Hongaarse punt vloeren waren in het verleden al populair, doordat de vloeren een stukje luxe uitstralen.

hongaarse pvc punt

Wat is een visgraat vloer?

Visgraat vloeren zijn voorzien van planken met een breedte en lengte die even lang is. Ze staan loodrecht op elkaar in een hoek van 90 graden. Door deze aspecten ontstaat een visgraat motief op de vloer. Het visgraat patroon wordt door de gehele kamer gebruikt en in de vroege jaren werd een bies gebruikt om de vloer af te werken.

Verschil tussen een Hongaarse punt vloer en een visgraat vloer

De Hongaarse punt vloer lijkt veel op de visgraat vloer en vice versa. Als je goed kijkt, is er echter een verschil te zien. Het grootste verschil kun je terug vinden in het motief. Visgraat vloeren maken gebruik van planken die haaks tegen elkaar gelegd zijn in een hoek van 90 graden. Bij een Hongaarse punt vloer zijn de planken gelegd in een hoek van 45 tot 60 graden. Visgraat vloeren beschikken daarnaast over een geweven patroon en bij een Hongaarse vloer zie je iets rechtere stroken. Ook straalt een Hongaarse punt vloer een stukje meer rust uit.