De voordelen en kenmerken van infrarood verwarming

wand verwarming

Koude winterdagen

We zitten momenteel in de winterperiode. Dit betekent koude dagen. Ook in huis voelt het fris aan als we toch een beetje willen ventileren. Na het ventileren willen we het huis zo snel mogelijk op een aangename temperatuur hebben.

Welke verwarming heb jij in je huis? Er zijn natuurlijk vele manieren om te verwarmen.

De standaard cv installatie

In de meeste huizen zal er een cv installatie te vinden zijn. De cv installatie werkt met een centrale cv ketel. Deze zorgt voor de opwarming van water. Dit water wordt vervolgens verdeelt over de radiatoren in het huis.

wand verwarming

Vloerverwarming

Ter uitbreiding van onderstaande kan er vloerverwarming gebruikt worden. Deze warmte wordt middels leidingen in de vloer afgegeven aan de ruimte.

Open haard

Een open haard kan natuurlijk ook. Deze brand op hout. Echter moet je dan wel continu brandhout tot je beschikking hebben.

Infrarood verwarming

Er is nog een methode voor het verwarmen van je huis. En dat is middels infrarood verwarming. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. De warmte wordt afgegeven door panelen. Deze panelen zijn simpel te monteren. Je hoeft er geen ingewikkelde installatie voor aan te liggen. Tevens is het niet nodig om bijvoorbeeld leidingen in de muren te frezen. Deze infrarood panelen kun je simpelweg aansluiten op het normale stroomnet. Dus als je de panelen bij een stopcontact kunt plaatsen kun je zo de stekker er in doen en kan hij opwarmen.

Deze panelen zijn geschikt zowel geschikt voor wand verwarming als voor plafond verwarming. De panelen kunnen je in elk gewenst vertrek van het huis plaatsen. Zowel bij wand verwarming als bij plafondverwarming heb je veel minder stof verplaatsing als bij de reguliere verwarming.

Het grote voordeel van deze warmte is dat het bijzonder aangenaam aanvoelt. Het verwarmt het vertrek heel egaal. Je voelt bijvoorbeeld geen trek over de vloer meer.

Ook niet onbelangrijk, gas is momenteel erg duur. Door met infrarood verwarming op elektriciteit te werken bespaar je veel geld. Als je dit combineert met zonnepanelen waarmee je jouw eigen elektriciteit opwekt ben je en goed bezig voor het milieu en extra goed bezig voor je portemonnee.

Veel mensen willen van het gas afstappen maar zien op tegen de hoge kosten van bijvoorbeeld een warmtepomp. Een investering in infrarood panelen is een stuk lager.