De verschillende opties voor wandbekleding binnen en buiten

Steenstrips

Een muur alleen is ook zo kaal. Daarom passen we vaak op die interne muur of dat geraamte van het huis ook nog wandbekleding toe. Wandbekleding is nodig voor buiten op de gevel, maar ook binnen moet er vaak nog een soort bekleding over de muur heen. Benieuwd welke soorten wandbekleding je uit kunt kiezen en hoe je deze optimaal moet isoleren? Dat ontdek je hier.

Voor buiten

Als het gaat om de buitenmuren dan zijn er een aantal unieke opties die allen voor- en nadelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor:

  • hout
  • metaal
  • pvc
  • steenstrips met extra isolatie

Hout is met name een heel uniek materiaal. Het is warm qua uitstraling en geeft een klassieke look aan je huis. Het is echter ook minder duurzaam en je moet het erg goed onderhouden. Daarin gaat ook weer tijd en geld zitten. Pvc en metaal heb je minder tijd en geld voor nodig maar dit ziet er dan ook gelijk heel anders uit. Er zijn wel soorten pvc die erg op hout lijken zodat je wellicht het beste van beide werelden in huis kunt halen. Steenstrips zien eruit als bakstenen maar zijn het niet, en dat is ook een heel populair soort wandbekleding tegenwoordig. Je moet dan wel zorgen dat de muur eronder goed geïsoleerd is met bijvoorbeeld de 3D wandpanelen van Isodeco in baksteenmotief. 

Steenstrips

Binnenmuren opfleuren

Ook de muren binnenshuis wil je natuurlijk niet kaal laten. Wel is isolatie daar iets minder lastig. Het is namelijk een muur die niet aan de buitenkant van de woning verbonden is. Op de binnenmuur kun je van alles doen. Veel mensen kiezen ervoor om te verven omdat dit relatief gemakkelijk en goedkoop is. Het is echter ook minder creatief, al kun je wel patronen en lijnen aanbrengen op je muur met verf. Een ander leuk alternatief is behang. Behang is uniek en weer helemaal in de mode.