De personeelshuisvesting uitbesteden: raadzaam voor elke werkgever van expats

Personeelshuisvesting

Het aantal beschikbare vacatures is sinds medio 2021 uitzonderlijk groot. Er zijn op het moment van schrijven zelfs meer vacatures beschikbaar dan dat er werklozen en werkzoekenden zijn! Dit is een unieke situatie die zeker voor werkgevers bepaald niet gunstig is. Steeds meer werkgevers slagen er namelijk niet of nauwelijks in hun vacatures op tijd ingevuld te krijgen. Geen wonder dat men regelmatig de neiging heeft om specialistische werknemers uit het buitenland te halen. Dergelijke medewerkers zouden vacatures immers alsnog in kunnen vullen waardoor bedrijfsprocessen niet in gevaar komen. Het aannemen en naar Nederland halen van personeelsleden brengt jammer genoeg wel andere nadelen met zich mee. Zo dien je voor mensen die tijdelijk in Nederland komen te werken van alles te regelen. Personeelshuisvesting is wat dat betreft misschien wel het allerbelangrijkste. Gelukkig is dat een aspect dat je uitstekend aan een externe organisatie kunt uitbesteden. 

Personeelshuisvesting

Ga in zee met een organisatie met deze kenmerken

Wanneer je ervoor kiest personeelshuisvesting uit te besteden aan een extern bedrijf, kies dan een bedrijf dat deze eigenschappen heeft:

  • Men heeft een groot aanbod aan beschikbare woningen, zodat er voor jouw werknemer altijd een passende woning te vinden is.
  • Woningen kunnen gemeubileerd aangeboden worden.
  • De beschikbare woningen voldoen aan alle redelijke vereisten en zijn dan ook voorzien van een keurmerk, bijvoorbeeld het SN-certificaat.
  • Er heerst voldoende flexibiliteit op het gebied van het huren van woningen en het later weer opzeggen van de huur ervan.