De boom met het glansmispel

vijgenboom

De Photinia is enorm populair in Nederland en dat komt door de hoge sierwaarde. De boom behoudt zijn bladeren het hele jaar door.
De Photinia die het meest wordt aangeschaft is de Photinia fraseri ‘’Red Robin’’.
De boom staat vooral bekend om zijn kleuren die nogal verschillen. In het voorjaar zie je bij de boom allemaal witte bloemen. Tijdens de bloei gaat de glansmispel groeien. De bladeren die hierna komen zijn rood en worden uiteindelijk rood groen.
Naast de verschillende kleuren heeft de boom ook nog eens verschillende vormen. De boom kan worden gekocht als leiboom, bolvorm boom, hoogstam boom, meerstammige bomen en haagelement.

Groene bomen en bolletjes

De photinia als leiboom is één van de bekendste soorte. Deze soort is enorm geliefd, omdat hij het hele jaar door groen blijft. Hij is verkrijgbaar op 150 cm stamhoogte en 180 cm stamhoogte. Hierdoor zijn de bomen ideaal om muren en gebouwen mee af te schermen en zorgen ze voor een verminderde inkijk.

De Photinia bolvorm kun je in meerdere stamhoogtes aanschaffen. De handigste is de bolvorm Photinia met een stamhoogte van 90 cm of 180 cm. Deze boom kun je namelijk maar één keer per jaar te snoeien naar een mooie bol.

Witte bloemen met bijen

Naast de Photinia leiboom heb je ook de leilaurier. De bladeren van deze boom zijn heel groen en glanzend. In het voorjaar komen hier mooie witte bloemen bij in trossen die heerlijk ruiken!
De leilaurier trekt met zijn bloei bijen aan voor de nectar en het stuifmeel.
De boom brengt veel voordelen met zich mee. Hij blijft het hele jaar door groen, de boom geeft een stukje privacy in de tuin en is ook nog eens goed voor de biodiversiteit. Kortom, een uitstekende boom voor in de tuin!