De booglamp: de charme van de gebogen lijn geassocieerd met licht

Elk type lamp is ontworpen om aan een behoefte te voldoen. De booglamp is gemaakt om een ​​tafel te verlichten. In principe heeft het dezelfde functie als plafondlampen en hanglampen. De booglamp kan dit echter ook doen als er geen elektrische aansluiting in het plafond is. De booglampen verlichten de leesstoel, het woongedeelte en nog veel meer. En ze doen het van bovenaf, als een hanglamp. Het licht is zo gefocust dat het mogelijk maakt echte lichteilanden te creëren, geschikt om bijvoorbeeld ’s avonds te lezen.

Meet de beschikbare ruimte

Wordt de lamp gebruikt om een eettafel te verlichten? In dat geval is het wenselijk om te focussen op booglampen met een hoogte en een uitsteeklengte van 2 m. Zo is het mogelijk om rond de tafel te lopen, zonder dat de lamp in de weg zit.

Wordt de lamp gebruikt om de leeshoek te verlichten? Het is beter om een ​​lamp te kiezen met een uitval van ongeveer 50 cm, die niet te ver van de bank verwijderd is. Door de verstelbare hoogte kun je het licht aan elke behoefte aanpassen.

Is het plafond schuin? Dan kun je als alternatief voor een hanglamp een booglamp gebruiken. In dat geval is het belangrijk om de afstand tot het schuine plafond te meten.

Wat zijn de voordelen van een LED-booglamp?

De vaste leds garanderen een totale afwezigheid van onderhoud en een energiebesparing van 90% ten opzichte van de gloeilamp, en dit behoort tot de standaard eigenschappen van een led systeem. De booglamp heeft echter nog een ander opvallend kenmerk van led lampen: het compacte formaat. De leds zijn klein, integreren in de structuur en maken platte en slanke vormen mogelijk.

Hierdoor kun je het doen zonder de traditionele gloeilamp en de klassieke bolvormige lampenkap die aan de basis open is.

Bij LED booglampen is het belangrijk om te letten op de kleur van het licht en de kleurweergave. De kleur van het licht moet warm wit zijn, wat minder is dan 3.300 Kelvin. De kleurweergave is belangrijk, zeker als je de booglamp als alternatief voor de hanglamp gebruikt om de eettafel te verlichten. Uitgaande van een kleurweergave-index Ra 80 zijn de kleuren van de gerechten natuurlijk. LED-producten van hoge kwaliteit bereiken deze waarde op comfortabele wijze.