Bamboe jaloezien of houten jaloezien?

bamboe jaloezieen

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken wanneer je op zoek bent naar aankleding van het raam. Ga je voor gordijnen of neem je liever rolgordijnen. Ook is het nog mogelijk om te kiezen voor jaloezieën. Op die laatste gaan we ons op dit moment focussen. We gaan namelijk kijken welke soorten jaloezieën er bijvoorbeeld zijn en wat de verschillen zijn tussen deze jaloezieën. Ook kijken we naar de voordelen die de verschillende jaloezieën hebben.

bamboe jaloezieen

Kies je voor bamboe jaloezieën of voor houten jaloezieën

Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken tussen verschillende materialen. Bamboe is natuurlijk ook een soort hout, maar wanneer we het hebben over houten jaloezieën hebben we het over jaloezieën gemaakt van lindehout. Dat is tenminste het meest voorkomende materiaal waar jaloezieën van gemaakt worden. Het grootste verschil tussen de jaloezieën is dus ook het materiaal waar deze van gemaakt zijn. Een ander verschil is dat het bamboe hout wat gebruikt wordt voor de jaloezieën een stuk dunner en lichter is dan houten jaloezieën. De houten jaloezieën zijn dan weer een stuk dikker en beide jaloezieën geven dan ook een ander effect in de kamer. Zoek je iets onopvallends en rustigs dan kom je eerder uit bij bamboe jaloezieen, maar wanneer je op zoek bent naar iets wat juist opvallend is en een heel ander effect geeft, kom je al snel uit bij de houten variant. Ook zit er nog een verschil in de kleuren. Bamboe wordt vaak zo natuurlijk mogelijk gehouden en dit heeft dus een heel ander effect dan de andere jaloezieën. Deze kunnen namelijk precies in de kleur gemaakt worden die je wilt. Hierdoor is deze hout helemaal zo te maken als je zelf wilt.

Wat is de beste keus voor jou?

Welke soort hout je dus wilt gebruiken voor de jaloezieën ligt aan het effect dat je er mee wilt bereiken. Zoek je iets rustigers en natuurlijkers dan ga je voor bamboe, maar wanneer je zoekt naar iets wat juist meer opvalt, kun je dus beter kiezen voor jaloezieën die gemaakt zijn van lindehout.